Stora familjen-helgen
Så här ser det ut kommande helgen, jag är så glad att jag åker om 15 min och hämtar mina ungar, medan michael hans ungar och våra son, ihop blir vi 8! Myspys!
Jag har planerat att baka äppelmuffins och kanske chokladmuffins eller nåtting, och göra valnötbröd men med solkärnor istället för valnötter, bara för att spara på sista månaden-peng!
Och barnen brukar gilla att hjälpa mig med bakeriet, så det ska bli skoj..
Hoppas att er helg blir lika mysig som våra.
Dagens middag: Pangasius med senapsås
Kärlek vid första matbit!
Jag kollade recept hos Sofias blogg, www.edwugo.blogg.se,
hon skriver så många goda recept, men den tänkte
jag att jag måste prova, eftersom jag brukar göra en annan recept
med purjolök och krossat chips, med mango-chutney..
men den var nytt, och jag var skeptisk när jag såg grönsaker,
jag erkänner att jag har aldrig någonsin stekt grönsaker i ugn,
så jag tänkte att jag kan ta broccoli istället, men sen i affär, tänkte jag
"Vad fan, jag MÅSTE testa nytt, och kan kasta om tycker inte om så vet jag det till nästa gång."
Så hem och steka mat, Karlarna och tösar fick ris,
medan jag åt ugnstekt grönsaker,
blev så snopen att det var faktiskt så vansinnigt god,
att det var inte ens enda dropp kvar på tallrik.
den kommer jag garanterat att göra flera gånger framöver.
KYCKLINGFILÈ MED MANGO CHUTNEY-SÅS 4 port. Ugn: 225 grader, ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 graders värme.
Gör först mango chutneysåsen: (Såsen passar till det mesta)
Skala och hacka fint 1 vitlök och 3 schalottenlökar och häll ner dem i en kastrull med lite smör i. Låt dem brynas ihop ett par minuter. Tillsätt ½ dl vatten, 1 dl grädde, 1 msk kycklingfond, 1 krm gurkmeja och ½ dl mango chutney. Koka upp såsen och smaka av med salt & peppar.
Lägg 4 tinade kycklingfiléer på en ugnssäker form och salta & peppra dem lite.
Häll över mango chutneysåsen och sedan in i ugnen i ca. 30 minuter, tills kycklingfiléerna är genomstekta.
Serveras tillsammans med ugnstekta grönsaker. Jag skar 1 gul paprika i bitar, 1 liten bit zucchini som delats i halvmånar och 3 färska champinjoner som skivats i skivor och smaksatte dem med salt, chilipulver och italiensk salladkrydda. Hällde över lite smör och olivolja.
Direkt länk till denna recept:
http://edwugo.blogg.se/2011/january/kycklingfile-med-mango-chutney-sas.html
hon skriver så många goda recept, men den tänkte
jag att jag måste prova, eftersom jag brukar göra en annan recept
med purjolök och krossat chips, med mango-chutney..
men den var nytt, och jag var skeptisk när jag såg grönsaker,
jag erkänner att jag har aldrig någonsin stekt grönsaker i ugn,
så jag tänkte att jag kan ta broccoli istället, men sen i affär, tänkte jag
"Vad fan, jag MÅSTE testa nytt, och kan kasta om tycker inte om så vet jag det till nästa gång."
Så hem och steka mat, Karlarna och tösar fick ris,
medan jag åt ugnstekt grönsaker,
blev så snopen att det var faktiskt så vansinnigt god,
att det var inte ens enda dropp kvar på tallrik.
den kommer jag garanterat att göra flera gånger framöver.
KYCKLINGFILÈ MED MANGO CHUTNEY-SÅS 4 port. Ugn: 225 grader, ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 graders värme.
Gör först mango chutneysåsen: (Såsen passar till det mesta)
Skala och hacka fint 1 vitlök och 3 schalottenlökar och häll ner dem i en kastrull med lite smör i. Låt dem brynas ihop ett par minuter. Tillsätt ½ dl vatten, 1 dl grädde, 1 msk kycklingfond, 1 krm gurkmeja och ½ dl mango chutney. Koka upp såsen och smaka av med salt & peppar.
Lägg 4 tinade kycklingfiléer på en ugnssäker form och salta & peppra dem lite.
Häll över mango chutneysåsen och sedan in i ugnen i ca. 30 minuter, tills kycklingfiléerna är genomstekta.
Serveras tillsammans med ugnstekta grönsaker. Jag skar 1 gul paprika i bitar, 1 liten bit zucchini som delats i halvmånar och 3 färska champinjoner som skivats i skivor och smaksatte dem med salt, chilipulver och italiensk salladkrydda. Hällde över lite smör och olivolja.
Direkt länk till denna recept:
http://edwugo.blogg.se/2011/january/kycklingfile-med-mango-chutney-sas.html
Vitkål?! pffft äckligt!
Vitkål till barn som middag! omöjligt att få barn å stoppa vitkål i sig tänker ni kanske?
Så var det i mitt fall i första försöket att strunta i deras "Jag-tycker-det-smakar-illa!" reaktion.
När jag sa det blir nicolaisoppa med vittkål i.
Barnen var helt forsträckta och jag sa att de har bara att smaka det, och det resluterade att de blev snopen, och
den rätten är populär nu bland barn. När jag frågar dom vad har ni lust å äta idag?
"Den med vitkål soppa!!!"
alla 6 barn älskade den rätt, och vi äter den till middag idag,
så tänkte jag att jag kan dela med er så recept kommer här
Ingredienser:
ca 500 g fläskfärs (eller blandfärs för den som så vill).
1 purjolök i stimlor eller gul lök
1/4-1/2 vitkålshuvud i strimlor eller mindre fyrkanter
ca 2 msk senap
1-2 msk kinesisk soya
1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar eller 3 msk kalvfond eller 2 tsk buljongpulver
(salt) peppar
Gör så här
Koka upp vattnet + buljongtärningarna (i en lite större kastrull) så att buljongtärningarna löses upp. Lägg i den strimlade vitkålen och purjon och låt det koka medans du bryner färsen i stekpanna.
När färsen börjar bli färdig tillsätter man senap, soya, peppar och ev. saltet. Var försiktig med saltet eftersom både senap och soya är salt.
Blanda nu den brynta färsen med kålen och purjon och låt allt koka samman i ca 15-20 minuter.
Servera en skiva Wasa Fiber Plus knäckebröd med smör och en god fet ost till.
Detta är ett LCHF recept!
(Fast om man vill va nogrann så kan man byta ut knäckebröd till ett hemgjort lchfbröd, som kan hittas i lchfrecept.com)